Elveția, lider în domeniul inovării în Europa. SUA, Coreea de Sud și Japonia, în avans față de UE


innovation-imageO comparație cu alte țări europene confirmă poziția Elveției ca lider general în domeniul inovării, care depășește în permanență performanțele tuturor țărilor UE. Rezultatele din acest an arată de asemenea, din nou, că SUA, Coreea de Sud și Japonia sunt în avans față de UE în ceea ce privește performanțele.

de Marian Crăciun

Avansul Coreei de Sud față de UE este în creștere, dar din 2008, UE a fost în măsură să reducă aproape jumătate din decalajul față de SUA și Japonia. UE este încă mult în urmă față de liderii mondiali în special în ceea ce privește cheltuielile întreprinderilor în domeniul C&D, publicațiile în comun ale sectorului public și privat, brevetele și învățământul terțiar. UE continuă să aibă rezultate mai bune decât Australia, Canada, Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

Acest avans a fost în scădere în comparație cu China, a rămas stabil în comparație cu celelalte țări BRICS și a fost în creștere în comparație cu Australia și Canada.

Vezi cum arată Topul global în materie de inovare din cadrul UE

Află care sunt motivele pentru care liderii în domeniul inovării au succes

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s