Vali Bărbulescu a testat noul FUJI X100s. Ce a ieșit? – Galerie Foto


fuji4DJ, prezentator radio sau realizator TV, Vali Bărbulescu a îmbrățișat în ultimii cinci ani și frumoasa meserie de fotograf. A început ușor, din curiozitate, însă, astăzi, a devenit expert. Zilele trecute a primit pe mână noul FUJI X100s și fără să stea pe gânduri a trecut la treabă.  Ce a ieșit vedeți în următoarea galerie foto!

de Marian Crăciun

Deşi FUJI X100s păstrează designul succesorului său X 100 şi obiectivul de 35 de mm,  acesta vine în piaţă cu o serie de noutăţi tehnologice. Astfel, modelul japonez beneficiază de un nou senzor FUJI X- Trans CMOS II cu 16,3 milioane de pixeli şi format APS-C care permite fotografii cu până la 30% mai multe detalii şi 30% mai puţin zgomot de imagine la valori ISO ridicate. Această inovaţie se datorează noului procesor de imagine EXR II şi înlăturării filtrului low-pass.

Combinaţia dintre noul senzor X-Trans şi procesorul EXR II generează abilitatea aparatului de a capta imagini de mare rezoluţie şi de a stoca imagini mult mai repede .

Aparatul beneficiază de primul sistem Digital Split Image MF din lume: foloseşte detecţia de fază şi arată acurateţia vârfului de focus.

Noul Fuji X100s este un accesoriu la modă. În zilele imediat următoare după ce am intrat în posesia lui l-am testat intesiv în diverse scenarii. Asta include street-photography, landscape, reportaj, macro și nu in ultimul rand beauty și fashion, acestea fiind domeniile mele fotografice preferate. Pentru a evidenția posibilitatile lui X100S în fotografia de modă am organziat o ședință foto în studio special pentru acest review

Vali Bărbulescu, fotograf

X100S_FRONT_L_RTotodată, noul model X100s promite răspunsuri de mare viteză. Astfel, compania niponă anunţă cel mai rapid autofocus din lume prezent pe o cameră compactă-mirrorless, de doar 0,08 secunde, un timp de pornire de  0,5 secunde faţă de 2 secunde capacitatea succesorului său X100, şi cadre consecutive la un interval de minimum 0,5 secunde faţă de 0,9 secunde, capacitatea X100.

Cât priveşte funcţia de filmare Fuji X100s, aceasta înregistrează imagini în mişcare la rezoluţie Full HD 1080 60p cu sunet stereo şi focalizarea automată sau manuală în timpul filmării. Aparatul poate fi dotat cu un microfon extern care se instalează cu uşurinţă pe patina aparatului foto şi se conectează cu ajutorului jack-ului de 2.5mm. Protecţia împotriva vântului va reduce zgomotul de fond, fără a afecta capacităţile de captare ale microfonului.

INFORMAŢII UTILE – Fuji X100s

Specificaţii tehnice pe scurt:

–          Senzor X-Trans CMOS II 16 Mpx (APS-C)

–          ISO 100-25600

–          AF hibrid cu 49 de puncte

–          Rafala de 6 fps

–          Procesor EXR II

–          Obiectiv 23 mm f/2 (35 mm echivalent 35 mm)

–          Vizor hibrid  (optic si electronic)

–          Suport Eye-Fi

Mai multe detalii despre noul Fuji X100s aflati de pe F64.ro

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s