Moldova ICT Summit 2013


StudentsCea de-a patra editie a Summit-ului Moldova ICT se desfasoara la Chisinau, in perioada 16-17 aprilie, si este organizata de catre Asociatia Nationala a Companiilor din domeniul TIC (ATIC) si USAID CEED II, sub patronajul Ministerului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (MTIC).

De Marian Craciun

In cadrul Moldova ICT Summit 2013 va fi discutat rolul sectorului tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC) si a inovatiilor in edificarea economiei bazate pe cunoastere si dezvoltarea unei societati productive, colaborative si eficiente. Aceasta in contextul in care Republica Moldova este una din cele mai avansate tari din regiune la implementarea tehnologiilor informationale si comunicationale, adoptia tehnologiilor moderne de catre cetateni si in procesul de guvernare. De mentionat ca Moldova in ultimii ani a inregistrat un progres esential privind dezvoltarea si implementarea solutiilor cloud si mobile.
In cadrul Summit-ului va fi lansata Strategia „Moldova Digitala 2020”, un document de politici, care are menirea sa asigure o dezvoltare sistemica si previzibila a tarii, valorificarea facilitatilor oferite de Societatea Informationala pentru confortul si bunastarea cetateanului. Scopul proiectului rezida in crearea conditiilor favorabile pentru dezvoltarea si utilizarea larga a potentialului TIC de catre institutiile publice, mediul de afaceri si cetateni.

Evenimentul din acest an se impune printr-o prezenta la nivel inalt fara precedent. La reuniune participa ministri TIC din tarile Europei de Est si din spatiul CSI si Secretarul General al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT), Hamadoun Toure, reprezentanti ai Guvernului, actori din sfera business-ului IT si din mediul de afaceri din tara si de peste hotare, specialisti IT, oameni de stiinta, lideri de opinie.

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s