Lapusan a ales Harap Alb! Zitec investeste in premiera intr-un business romanesc


personaj_Harap_Alb_StefanZitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online, a realizat recent prima investitie intr-un business local. Astfel, compania detine 30% din HAC!BD, editura care publica revista de benzi desenate Harap Alb continua.

De Marian Craciun

“Am inclus in strategia noastra de crestere si diversificare si implicarea intr-un business local, care mizeaza sa se extinda si la nivel international. Harap Alb continua este un produs media inovator pe piata locala, ce isi propune sa deschida apetitul celor interesati de acest gen si, mai mult, sa educe romanii in ceea ce priveste consumul de banda desenata”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO Zitec.

Revista apare o dată la două luni, în 10.000 de exemplare, și este distribuită în toată țara, însă poate fi achiziționată și online, la adresa http://www.harapalbcontinua.ro. La un preț de 4,9 lei per bucată, Harap Alb continuă a fost lansată pentru prima oară în octombrie 2012, la un an și jumătate după ce a fost gândit întreg proiectul.

Fondatorii editurii sunt Roxana și Mihai Ionașcu, antreprenori români cu afaceri în domeniul dezvoltării web, în zona de design și în consultanța de afaceri și management. Mihai Ionașcu este, totodată, și editorul revistei, iar alături de el, cei care fac posibilă existența HAC sunt Octav Ungureanu, redactor și autor, Andrei Moldovan, ilustrator, precum și o echipă ce acoperă activități diverse, de la promovare la vânzări, distribuție și dezvoltare software.

Împreună, cei trei membri ai echipei redacționale spun povestea lui Harap Alb așa cum este ea la origini, primele patru numere fiind inspirate de basmul lui Creangă, urmând ca de la al cincilea număr să fie expusă exclusiv viziunea creatorilor HAC.

În total, realizarea primelor trei numere ale revistei au presupus investiții de peste 100.000 euro, banii provenind din business-urile deținute de fondatorii Harap Alb continuă.

“Prin comic book-ul HAC am vrut să arătăm că avem și noi modele de urmat și că nu există doar Supermeni și X-Meni”, a spus Mihai Ionașcu. Acesta a adăugat că planurile de viitor ale revistei de benzi desenate includ auditarea de către BRAT (Biroul Român de Audit Transmedia) și SNA (Studiul Național de Audiență), precum și schimbarea datei de apariție a revistei – de la două luni la o lună.

“În plus, ne propunem ca, în următoarea perioadă, să lansăm prin editura HAC!BD și alte titluri și să intrăm și pe alte piețe, din străinătate”, a adăugat Alexandru Lapusan.

Concomitent cu strategia de dezvoltare a revistei în zona de print, Zitec se va ocupa de extinderea prezenței publicației Harap Alb continuă în spațiul online

În ultimii ani, producătorul local de aplicații online a investit 520.000 de dolari în trei startup-uri americane, Videopublishing.com, Zipongo și HuddleHero.com, în care deține participații minoritare.

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s