Travel in style: Router Mini-Compact pentru călătorii de la ZyXEL


router calatoriiInaugurăm azi o nouă rubrică care are de-a face atât cu lumea călătoriilor cât şi cu cea a gadgeturilor. Primul gadget pe care vi-l propunem este Mini Routerul NBG2105 al celor de la ZyXEL, un dispozitiv care oferă acces facil la Internet celor pasionați de vacanțe și călătorii, pentru laptop-uri, telefoane și tablete. Dispozitivul mic şi robust permite celor ce călătoresc să partajeze conexiunea Internet wireless cu mai mulţi utilizatori.

de Oana Coşman

Acest router permite utilizatorilor cazaţi la hotelurile unde accesul la Internet este posibil doar prin fir să creeze o rețea disponibilă pentru mai multe laptop-uri, ultrabook-uri, console de jocuri, telefoane mobile şi tablete. Aspectul compact şi elegant este perfect pentru călătorii de toate felurile – de afaceri sau vacanțe. De asemenea, împărţirea unei conexiuni între mai multe dispozitive este o soluție mult mai economica decât utilizarea mai multor conexiuni separate, mai ales în cazuri în care acestea sunt contra cost.

NBG2105 Wireless Mini Travel dispune de 3 profiluri (Router/Client/WISP+UR) cu ajutorul cărora utilizatorii pot profita la maxim de fiecare situaţie. Router-ul dispune de un întrerupător pentru clonarea adresei MAC şi un buton Wi-Fi Protected Setup (WPS) cu ajutorul căruia se poate configura ușor și rapid o conexiune fără fir securizată.

În plus, router-ul poate fi folosit drept adaptor USB-to-Ethernet pentru acele dispozitive care nu dispun de un port Ethernet. Astfel, utilizatorii pot profita de flexibilitate maximă oricând, oriunde.

Noul router vine echipat cu o serie funcționalități proprietare ZyXEL: acesta se livrează împreună cu un adaptor USB de priză la mai multe standarde şi un cablu micro-USB, pentru a se adapta la toate condiţiile, indiferent de regiune.

NBG2105 dispune de funcţii pentru protejarea mediului şi reduce în acelaşi timp costurile – reglează automat consumul de putere în funcţie de starea conexiunii şi de lungimea cablurilor Ethernet; atunci când nu se detectează niciun transfer de date activ, dispozitivul intră automat în modul power-saving, pentru a nu consuma inutil energie electrică. În plus, NBG2105 măsoară lungimea cablurilor Ethernet şi îşi adaptează consumul de curent în mod corespunzător. Cu cât este cablul mai scurt, cu atât mai mic consumul de curent şi implicit, factura la electricitate.

ZyXEL Communications Corp., a fost fondată în 1989 şi a devenit lider în industria de soluţii complete de acces broadband pentru furnizorii de servicii internet, dar şi pentru diverse medii de afaceri si utilizatori finali. Astăzi, ZyXEL oferă soluții complete de reţea pentru operatorii de telecomunicații, companii mijlocii, dar şi pentru consumatorii individuali.

Compania are aproximativ 3.200 de angajați global și vinde distribuitorilor din 70 de țări, activând în peste 150 de piețe regionale. ZyXEL Communications Corp. deține două centre de cercetare și dezvoltare, precum și peste 30 de filiale și birouri de vânzări.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s