Hyundai sustine tinerii europeni in dezvoltarea carierei


Hyundai NET JA , Mark HallHyundai a acordat primul premiu in cadrul programului “Competente pentru Viitor”, oferit pentru initiativa unui grup de studenti din Italia. Echipa NET JA, compusa din studenti ai Institutului de Invatamant Superior de Stat, Cesare Pesenti, din Bergamo, a ridicat premiul in timpul recentului eveniment desfasurat la Riga.

de Marian Crăciun

Distinctia acordata NET JA recunoaste dispozitivul echipei, Helios, care previne accidentele cauzate de oboseala. Proiectul a reprezentat alegerea juriului, astfel surcalsand alte proiecte ale studentilor din Europa.

Proiectul Hyundai “Competente pentru viitor” permite studentiilor sa isi imbunatateasca cunostintele in materie de stiinta, tehnologie, inginerie si matematica. De asemenea, le ofera posibilitatea de a se transpune in situatii reale de management. Prin consiliere si practica, participantii isi dezvolta competente in timp ce isi formeaza propriile “mini-companii”.

Fiecare mini-companie a conceput o idee aplicabila industriei auto, care a fost evaluata in timpul evenimentului de catre un juriu format din experti. In timp ce intervievau studentii cu privire la ideiile lor de afaceri, juriul cauta elemente precum: inovatie, lucrul in echipa si rezultate pe termen lung. Alte aspecte importante au fost: profitabilitatea, sustenabilitatea si componenta revolutionara a acestor produse sau servicii.

Alaturi de produsul castigator al echipei NET JA, au fost prezentate alte 24 de idei precum:

– Alcostop – imobilizeaza vehiculul daca alcolemia din sange a soferului depaseste limitele legale.

– Injectoare de test – evalueaza eficienta si puterea injectoarelor de combustibil ale unui vehicul fara a fi necesara demontarea motorului.

– Verificare pneuri – monitorizeaza si corecteaza presiunea din pneuri pentru un condus mai sigur si mai eficient.

Luna viitoare, Hyundai isi va anunta planurile legate de cel de al doilea stagiu “Competente pentru viitor”. Dupa un an de teste pilot reusite, proiectul va include mai multe tari, mai multe scoli si mai multi studenti ce vor beneficia de consiliere si suport.

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s