Xerox, în trend: a şaptea oară consecutiv în topul celor mai etice companii din lume


xerox gadgetXerox a fost poziţionată pentru al şaptelea an consecutiv în clasamentul celor mai etice companii din lume, în 2013 – „World’s Most Ethical Companies”, realizat de Institutul Ethisphere şi publicat de revista Ethisphere. Xerox a fost clasată la categoria „Electronice de consum”. 

de Marian Crăciun

Pentru acest clasament, Ethisphere a analizat companii din peste 100 de ţări şi mai mult de 30 de industrii, selectând pentru lista de anul acesta 145 de companii. La baza evaluării companiilor şi a procesului de selecţie pentru World’s Most Ethical Companies (WME) se află sistemul de evaluare al Ethisphere, Ethics Quotient, care cuprinde o serie de întrebări cu variante multiple de răspuns, ce surprind performanţa etică a unei companii într-un mod standardizat şi obiectiv.

Xerox a fost poziţionată în lista celor mai etice companii din lume ca urmare a implicării sale în leadershipul etic, a respectării legislaţiei şi pentru acţiunile de CSR întreprinse. Acest clasament recunoaşte companiile care nu doar  promovează standarde şi practici pe plan intern, ci depăşesc cerinţele minime legale şi modelează viitoarele standarde din industrie, pe baza celor mai bune practici de astăzi.

Printre criteriile folosite în evaluarea companiilor s-au aflat: analiza codurilor etice şi istoricul încălcării reglementărilor; evaluarea investiţiilor în inovaţie şi în practici de business sustenabile, cercetarea activităţilor menite să îmbunătăţească responsabilitatea socială corporatistă/civismul corporatist şi studierea nominalizărilor făcute de senior executives, specialişti din industie, furnizori şi clienţi.

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s