Coeur de Cognac, cea mai nouă creație a Casei Remy Martin


CDC_DETAIL_CMYKRémy Martin Cœur de Cognac, cea mai recentă creație a Casei Remy Martin, este disponibil şi în România începând cu luna martie 2013. Noul produs Rémy Martin este obținut printr-un proces lent de distilare pentru un plus de savoare și o aromă bogată de fructe.

de Marian Crăciun

Este special conceput pentru consumatorii mai puţin familiarizați cu categoriile de coniac, fiind un produs de calitate premium la un preţ accesibil. Astfel, băuturile distilate din amestecul Cœur de Cognac sunt alese pentru gust, armonie şi aromă, mai degrabă decât pe criterii de vârstă. Deși vârsta medie a noului coniac este situată undeva între XO (Extra Old) și VSOP (Very Superior Old Pale), această menţionare este intenţionat omisă de pe etichetă. Scopul este ca băutura să fie mai uşor de identificat de către consumatorii mai puțin inițiați în diferențierea categoriilor de coniac.

Rémy Martin produce unele dintre cele mai fine coniacuri încă de la 1724, având o tradiţie care vorbeşte despre originalitate și excelență, despre experienţă şi expertiză. Ca atare, nu este deloc surprinzător faptul că Rémy Martin a lansat Cœur de Cognac, o băutură revoluţionară, care întruchipează spiritul de pionierat al Casei.

Toate băuturile distilate utilizate în amestecul Cœur de Cognac provin din producţiile celor mai bune podgorii Rémy Martin, chiar din inima regiunilor Petite Champagne și Grande Champagne. Acest teritoriu calcaros este mediul ideal pentru cultivarea şi producerea celor mai buni struguri Ugni Blanc, Colombard și Folle Blanche – toţi utilizaţi în producția de coniac.

Rémy Martin este renumit pentru calitatea și intensitatea aromatică a băuturilor sale obţinute în urma procesului unic de distilare. Pentru Cœur de Cognac s-a elaborat un proces şi mai lent, mai delicat. Vase unice, de mici dimensiuni sunt folosite pentru a aduna și proteja aromele și proprietățile onctuoase ale strugurilor copți.

Cœur de Cognac este mai apoi învechit în butoaie mici de stejar. Pierrette Trichet, Cellar Master Rémy Martin, îşi utilizează experiența vastă și abilitatea de a selecta cele mai alese băuturi distilate pentru a crea un amestec unic: Cœur de Cognac. Rezultatul este încapsulat într-o băutură unică, proaspătă, fructată.

CDC_GLASS_CMYK CDC_PACK_CMYK CDC_PACK2_CMYK

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s