Vodafone Romania a lansat Centrul Regional de Operatiuni de Retea “Danubius”


20130318-111333.jpgVodafone Romania a lansat Centrul Regional de Operatiuni de Retea “Danubius”, care deserveste mai multe retele Vodafone din Europa. Centrul Danubius monitorizeaza retelele 2G/3G/4G si gestioneaza incidentele de retea pentru Vodafone Italia, Vodafone Grecia, Vodafone Germania si Vodafone Romania.
De la 1 aprilie 2013, alte 3 retele Vodafone vor fi adaugate activitatii Centrului Danubius: Vodafone Olanda, Vodafone Cehia si Vodafone Albania. Echipa NOC este formata din 250 de ingineri romani, cu o varsta medie de 29 de ani.

de Marian Crăciun

Numarul total de clienti care comunica in cele 7 retele Vodafone monitorizate din Centrul Regional din Bucuresti este de 90 milioane.

“Alegerea Romaniei pentru operarea acestui Centru Regional Vodafone este o realizare extraordinara, care ne onoreaza si confirma potentialul uman si tehnologic al tarii. Reteaua Vodafone Romania a devenit un punct de reper in excelenta tehnologica, atat la nivel european, in cadrul Vodafone Group, cat si in Romania, asa cum au aratat-o numeroasele certificari independente pe care le-am obtinut de-a lungul timpului. Succesul nostru se datoreaza unei echipe tehnice talentate, recunoscute pentru standardele ridicate de profesionalism si pentru dorinta de a inova” a spus Inaki Berroeta, Presedinte & CEO Vodafone Romania.

“Am deschis Centrul Danubius in iulie 2011, cand am inceput sa monitorizam operatiunile de retea ale Vodafone Romania si Vodafone Italia, urmate apoi de Vodafone Grecia si Vodafone Germania. Incepand cu 1 aprilie, 2013, alte 3 retele Vodafone vor fi adaugate activitatii Centrului din Bucuresti, ceea ce inseamna ca acesta va asigura buna functionare a retelelor Vodafone din 7 tari. Suntem foarte mandri ca echipa de Tehnologie din Vodafone Romania a fost investita cu o responsabilitate atat de mare, care ii confirma valoarea”, a spus Giovanni Chiarelli, Chief Technical Officer Vodafone Romania.

Centrul Danubius este localizat in doua sedii tehnice din Bucuresti – Pipera si Avrig – si dispune de o infrastructura solida, specifica acestei activitati, care include: generatoare electrice de urgenta, retea de transmisiuni alternative (prin PBX, mobil, satelit si Internet), precum si un sistem ridicat de securitate pentru transmisiile de date.

In termeni tehnici, Centrul Danubius conecteaza peste 100.000 de linii radio, 1.500 de centrale de control a statiilor radio, peste 100.000 de noduri de acces si 11.000 de multiplexoare. Dotarea tehnica si amenajarea Centrului Danubius au fost realizate in urma unei investitii semnificative,

Vodafone Romania se afla in topul celor mai performante retele din Vodafone Group si al operatorilor care au implementat in premiera noile tehnologii, atat in cadrul Vodafone, cat si in Romania. In noiembrie 2012, Vodafone a fost primul operator din Romania care a lansat serviciile 4G, la scurt timp dupa implementarea retelei 4G, in 10 orase ale tarii, iar ulterior a crescut viteza noilor servicii, in premiera nationala, la 100 Mbps.

In ultimii 3 ani, Vodafone Romania a fost in certificata in mai multe randuri pentru performanta retelei de date mobile, pe diferiti indicatori: viteza transferului de date (download/upload), rata de success la conectare, fiabilitatea serviciilor si stabilitatea serviciilor.

In februarie 2013, Vodafone Romania a fost certificata pentru performanta serviciilor de navigare pe Internet de pe smartphone, de catre auditorul independent p3 communications. Comparativ cu celelalte retele GSM/UMTS, masuratorile au aratat ca Vodafone Romania ofera: “cel mai bun acces la paginile de Internet” si “cea mai stabila conexiune de navigare pe Internet”, de pe smartphone. De asemenea, potrivit indicatorilor masurati de p3 communications, reteaua Vodafone Romania ofera cea mai mare viteza de transfer de date, atat pentru smartphone-uri cat si pentru modem-urile de Internet Mobil.

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s