Noi trenduri: design și tehnologie Whirlpool în cadrul galeriei de artă aplicată GALATECA


DG201205151GALATECA a adus în România expoziția de design vestimentar și accesorii “The Rest is Tomorrow”, eveniment inițiat de Institutul Cultural Român, pentru secțiunea International Fashion Showcase din cadrul London Fashion Week 2013. Expoziţia la care participă șase designeri români – Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Bădală, Lucian Broscăţean, Dinu Bodiciu şi Carla Szabo este deschisă publicului larg timp de o lună la GALATECA, până la sfârșitul lunii martie 2013. În cadrul expoziției, Whirlpool România a prezentat noile hote de tip gadget Art Gallery.

de Marian Crăciun

Produsele au fost incluse în scenografia expoziției și vor face parte din settingul noului concept store NEOGALATECA. Hotele Art Gallery au fost prezentate de asemenea în cadrul CES 2013, cel mai mare eveniment de electronice şi tehnologie din lume. Produsele au fost lansate pentru prima dată în cadrul EuroCucina 2012, cel mai mare târg de profil din Europa.

Whirlpool Art Gallery prezintă o mască cu structură din oțel inoxidabil, acoperită cu un panou de sticlă gravată decorativ. Seria Art Gallery include șase variante de panouri decorative – Cocktail, Imagination, Shadow, Arlequin, Monochrome și Vintage-ce pot fi schimbate la fel de ușor ca înlocuirea tabloului de pe perete. Colecția de hote decorative de la Whirlpool funcționează fie cu sistemul de circulare, fie cu cel de evacuare, aerul fiind aspirat la o rată de 570 metri cubi pe oră de un ventilator cu trei viteze.

“Am ales să lansăm hotele Art Gallery într-un mod inedit iar parteneriatul cu  galeria de artă aplicată GALATECA a venit în mod firesc” a declarat Mioara Bolozan, Marketing Manager Whirlpool România.

“Whirlpool acordă o atenție deosebită designului de produs, fapt pentru care a și primit de-a lungul timpului premii internaționale precum iF Gold Design,  Green Good Design Product Award, Red Dot Award și iF Product Design Award 2012. Dorim să ne păstram în continuare poziția de trendsetter în ceea ce privește estetica și funcționalitatea din lumea electrocasnicelor ”, a adăugat Mioara Bolozan.

Compania s-a remarcat de-a lungul anilor prin parteneriatele internaționale cu manifestări de modă și pentru colaborările cu designeri de fashion pentru dezvoltarea de  produse în ediție specială.

Whirlpool a investit sume importante de-a lungul timpului, în cercetare şi inovaţie, dezvoltând produse care să întâmpine nevoile şi dorinţele reale ale consumatorilor. De altfel Whirlpool a câștigat peste 124 de premii în ultimii 12 ani, cele mai multe dintre ele constând în distincții care au recompensat designul produselor lansate sau aportul adus la scăderea consumul de energie şi a noxelor generate de consumul casnic, dar și înglobarea de tehnologii avansate.

DG201208005 DG201208006 DG201210065 DG201210066 DG201210068 DG201210069 DG201210070 DG201203182 DG201203183 DG201203184 DG201208004 DG201205151

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s