Vega, primul hotel consumator de Energie Verde din România


hotel-vega-mamaia_07_640Hotelul Vega din Mamaia a devenit, începând cu luna martie a anului 2013, primul hotel consumator de Energie Verde din țară, produs al companiei Enel Energie.

de Marian Crăciun

La mai putin de 5 ani de la deschidere, hotelul Vega, prin parteneriatul incheiat cu Enel Energie, achizitioneaza in premiera pentru un hotel in Romania, produsul Energie Verde, energie provenita exclusiv din surse regenerabile, care sprijina semnificativ reducerea emisiilor de CO2.

In locul consumului de energie electrica practicat pana acum, hotelul Vega va consuma exclusiv energie electrica regenerabila, contribuind la atingerea obiectivelor de sustenabilitate, fara a afecta desfasurarea activitatii turistice si calitatea experientei turistului.

In plus, prin consumarea acestui tip de energie produsa din surse regenerabile, nu se deterioreaza si nu se polueaza mediul inconjurator, se protejeaza resursele naturale, se promoveaza si se incurajeaza comportamentul responsabil al angajatilor si al turistilor.

Modernizat complet in vara anului 2008 si clasificat la categoria de hoteluri de lux de 5 stele, hotelul Vega si-a propus un proiect ambitios, acela de a redefini calitatea serviciilor hoteliere pe litoralul romanesc. In acelasi an, reprezentantii hotelului au continuat trendul investitiilor, iar plaja Vega a obtinut certificarea calitatii Blue Flag, fiind singura plaja din Romania care detine aceasta distinctie si in prezent.

In calitatea sa de Hotel Eco, Vega se asigura ca principiile ecologice controleaza toate procesele desfasurate in activitatea de zi cu zi a hotelului: se achizitioneaza si utilizeaza produse biodegradabile, se asigura controlul consumului de apa si hartie si controlul gestionarii deseurilor si substantelor periculoase.

In completarea portofoliului serviciilor de cinci stele, Hotelul Vega a lansat in vara anului 2010 un nou pachet de servicii turistice, croaziere pe Marea Neagra cu velierul Adornate.

 

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s