Firefox OS pe smartphone


firefox_os_logoLansat luna trecută, Firefox OS este un sistem de operare nou, dezvoltat de Mozilla special pentru utilizarea pe dispozitivele mobile. La fel ca popularele browsere Firefox, acest sistem de operare “oferă libertate nemărginită și o poartă deschisă către inovare pentru utilizatorii de telefonie mobilă de pretutindeni”, este de părere Gary Kovacs, CEO, Mozilla.

În același timp, specialiștii în domeniu susțin că deși păastrează trendul marilor companii, Mozilla și Firefox OS intră pe o piață foarte dură, acolo unde iOS de la Apple și Android de la Google au realizat deja o fortăreață. În aceste condiții, va fi mult de muncă până atunci când Mozilla va reuși să câștige teren.

Totuși, până în prezent, 17 operatori de telefonie mobilă din întreaga lume s-au angajat să folosească noul sistem de operare de la Firefox pentru smartphone-urile pe cae le vor lansa în cursul acestui an.

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s