Trenduri de primăvară în design interior


Light&DarkCombinarea armonioasă de culori, cu treceri de la nuanţe vivace precum portocaliu, albastru sau verde smarald, la nuanţe simple de beige sau maroniu, se numără printre principalele tendinţe în design interior din această primăvară!

Specialiștii Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, recomandă celor  care își vor amenaja locuința în primăvara acestui an patru stiluri diferite care pot aduce o schimbare majoră în ambientul casei: Flower Fashion – colorat și vesel, Light & Dark –  fagure, dungi, zigzag sau tabla de șah, Pure & Simple – simplitatea, la ea acasă! și Ocean Feeling – culori tropicale și prețioase. Acestea au fost elaborate în colaborare cu profesorul Axel Venn de la Universitatea din Berlin.

Stilul Flower Fashion – colorat şi vesel

Ambientul nu a fost niciodată mai floral ca în această primăvară. În cadrul acestui stil, imaginile florale pictate, într-o realizare aproape impresionistă, înfrumuseţează materialele, lenjeria de pat, tapetul, materialele decorative sau covoarele. Fiecare încăpere devine o oază de inspiraţie şi poartă amprenta primăverii.

Pentru a crea un astfel de spaţiu, clienţii pot găsi în magazinele Hornbach o largă varietate de tapet, vopseluri şi decoraţiuni inspirate din motive florale. Şi, pentru a completa decorul în mod armonios, pot fi alese piese de mobilier colorate, balansoare sau scaune în culori vii. Nu trebuie să lipsească nici lămpile din material textil, pernele moi în culori diverse, covoarele deschise şi plante cât mai multe în toate colţurile camerelor.

Stilul Light & Dark –  fagure, dungi, zigzag sau tablă de şah

De la culorile vii şi inspiraţia florală, designerii Hornbach au trecut la un stil total diferit şi propun spaţii întunecate care capată un rol din ce în ce mai important în arhitectură. Astfel, non-culorile alb şi negru îşi găsesc tot mai des utilizarea în decorarea spaţiilor interioare – însă numai în combinaţii cu nuanţe aprinse – altfel încăperile au un aer sobru şi incomplet. Modelele sunt grafice, realizate deseori cu accente puternice, liniare, spre exemplu modele de fagure, dungi, zigzag sau clasica tablă de şah.

De această dată accentele pot fi realizate cu corpuri de iluminat metalice, ţesături în dungi şi în carouri, iar pentru un ambient deosebit este recomandată folosirea unei podele albe şi vopsirea pereţilor în tonuri de gri.

Stilul Pure & Simple – simplitatea, la ea acasă!

Cel de-al treilea stil propus de designerii Hornbach, aşa cum transmite şi denumirea, aduce în locuinţe un aer simplu şi rafinat. Astfel, culorile propuse sunt tot mai pale şi pătrund în locuinţe tonurile maronii şi beige, asigurând o ambianţă naturală, confortabilă. Ansamblul creat are un efect calm, discret şi valoros.

Modelele au fost inspirate de natură: lemn, nisip, piatră, plante şi animale. Accentul se pune pe suprafeţele realizate din panouri de lemn, tencuielile calcaroase sau naturale, materialele de pânză şi lână. Pentru a crea un ambient care să se încadreze în acest stil, pereţii pot fi placaţi cu lemn în tonuri de ciment, perdele sub formă de panouri şi rame foto cu fotografii retro – alb-negru.

Stilul Ocean Feeling – culori tropicale şi preţioase

Albastru este în continuare culoarea preferată a europenilor, urmată îndeaproape de roşu – potrivit specialiştilor Hornbach. Această tendinţă este marcată pe de o parte de culori tropicale, nuanţe de portocaliu, puternice, pe de altă parte de nuanţe de apă, pietre preţioase şi semipreţioase cum ar fi turcoazul, lapislazuli, opalul şi smaraldul.

Ocean Feeling reprezintă o lume decorativă intensă cu un conţinut majoritar grafic – de la dungi până la romburi, orice poate fi binevenit aici. Iar lumânările, vazele şi tablourile creează accente pline de stil. Nu trebuie uitate nici lămpile atârnate deasupra mesei, uşile albe sau podeaua din lemn.

Flower Fashion Ocean Feeling Pure&Simple Pure&Simple_2 Light&Dark

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s