Trenduri: Decorurile au devenit elementul cheie în amenajare


Metropolis ambientCreta, Fantasy, Madras, Onix, Primavera, Satin sau Life sunt doar câteva din numele pe care designerii Cesarom le-au ales pentru colecțiile din acest an. În paralel, influenţele vestimentare se regăsesc în colecţiile anului 2013 prin culori tari precum roşu, bordeaux sau  turquoise, dar şi prin nuanţe pastelate accesorizate cu detalii strălucitoare.  

de Marian Crăciun

Pentru anul în curs, Cesarom a lansat 10 colecţii noi, fiecare dintre acestea propunând clienţilor mai multe variante de plăci de decor sau brâuri. Designerii Cesarom au creat motive inspirate în mare parte din natură combinate cu elemente stilizate, din arhitectură şi din noile tendinţe în materie de vestimentaţie. Astfel, noile colecţii dispun de decoruri cu motive florale, geometrice, grafică minimalistă, elemente metalice şi accente strălucitoare care fac un mix armonios între stilul retro, clasic şi cel modern. În ceea ce priveşte cele mai noi tendinţe în materie de plăci decorative, Cesarom propune plăcile de decor set cu elemente ornamentale în culori ce se estompează treptat, detalii retro  şi accente metalice arămii, aurii sau argintii.

Astăzi, românii înţeleg tot mai mult importanţa decorurilor în amenajarea unei locuinţe cu gresie şi faianţă, iar numărul celor care optează pentru plăci decorative sau brâuri este în creştere, potrivit unei analize Lasselsberger România, deţinătorul brandului Cesarom şi principalul producător local de profil.

În medie, românii plătesc circa 1.800 de lei pentru achiziţionarea de plăci ceramice necesare placării unei locuinţe. Cantitatea medie de plăci ceramice achiziţionate este de 45 mp, la un preţ mediu de 33,5 lei/mp. Aproximativ 20% din cantitatea achiziţionată reprezintă plăcile de decor – o investiţie oportună mai ales că acestea au rolul de a contura stilul încăperii, de a înfrumuseţa spaţiul, dar şi de a evidenţia sau delimita anumite zone”

Sergiu Apolzan, Director de Vânzări al Lasselsberger România.

Cum trebuie alese plăcile de décor?

Orice locuinţă trebuie decorată în strânsă legătură cu stilul de viaţă şi personalitatea proprietarilor, cu arhitectura spaţiului, cu dimensiunile încăperii şi cu mobilierul, potrivit specialiştilor Cesarom.

ambient-FantasyAstfel, pentru o baie sau bucătărie de mici dimensiuni, ar trebui alese decoruri în culori deschise, nuanţele pastelate sau neutre ajutând la crearea unui ambient aerisit şi luminos.  Pentru astfel de încăperi Cesarom recomandă colecţia Primavera – cu două modele de decor floral  în nuanţe pastelate, colecţia Life – cu decoruri pentru baie şi bucătărie, colecţia Satin sau colecţiile Madras, Magnet, Onix şi Opal cu decoruri florale în nuanţe neutre de bej.

În cazul camerelor mari, varietatea de opţiuni în materie de decoruri este mult mai mare, tocmai din prisma arhitecturii permisive. Se pot crea coloane din decoruri florale, cu detalii ample şi accente metalice. Plăcile decorative cu elemente geometrice, minimaliste sau în culori contrastante sunt, de asemenea, potrivite pentru camerele mari. Metropolis, Creta şi Fantasy sunt câteva din noile colecţii cu decoruri potrivite pentru aceste spaţii. Decorurile geometrice disponibile pentru colecţiile Madras, Magnet sau Opal sunt alte variante ce se încadrează perfect în amenajarea acestor încăperi.

About Marian Crăciun, Journalist

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today? And whenever the answer has been 'No' for too many days in a row, I know I need to change something - Steve Jobs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s